De laatste grote oversteek

Gepubliceerd op 8 juli 2019 17:53

Op het mooie eiland Faial van de Azoren komen onze allerlaatste officiële gasten aan boord van de Full Circle! Jim, Hans en Truus varen met ons terug naar Europa. We stoppen nog op Terceira maar dan gaan we anker op voor de laatste grote oversteek. Helaas kunnen we niet direct naar Engeland varen, maar worden we door de wind richting La Coruna geblazen. Ach, er zijn slechtere plekken om even te zijn. Dat 'even' is met recht 'even'. Binnen 24 uur varen we alweer de haven uit, nadat we onze magen hebben gevuld met heerlijke tapas! 

Het blijkt een prima beslissing te zijn. Met mooie wind en vrij rustig weer komen langzamerhand de Isles of Scilly in zicht! We hebben net genoeg tijd om een leuke indruk van St. Mary te krijgen en een lekker pintje te pakken. Ook in Falmouth, Salcombe varen we de mooie idyllische riviertjes op en zien door het prachtige weer mooie zonsondergangen. In Dartmouth stappen onze gezellige gasten helaas weer af. We hebben een prima, mooie, bijzondere tijd gehad.

Morgen stapt Paul zijn broer Hans op. Weer in zo'n mooi Zuid Engels plaatsje, dit keer in de Solent, Lymington. Samen zullen we een planning maken voor de laatste zeemijlen. Kijkend naar het weer, de stroom en de afstand. Nederland komt in zicht!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Yvet & Stijn
8 maanden geleden

Johoho! Wij hebben de primeur van de eerste reactie op jullie blog te pakken! Wat ontzettend leuk dat jullie gaan bloggen over hoe jullie in hemelsnaam ooit weer landrotten moeten gaan worden. Ben benieuwd! Tegelijkertijd weten we dat jullie hoe dan ook altijd weer op jillie pootjes terecht gaan komen. Wij gaan jullie volgen!